Zrada@

Zrada@

Anotace: ...

ZRADA

Betonová chodba mne svírá,
střílnou hledím ven,
poslední naděje zmírá,
končí o slávě sen.

Chlad přes železo proudí,
jak hrdost ze srdce,
když čechy Albion zradí,
a Francouz kývne mrzce.

Vltavo,
hrdost v zbabělost se mění,
Moravo,
vždyť němec krásu tvou plení.

Slza kane po lící,
za ní druhá třetí celý vodopád,
plášť pestřejší je s orlicí,
a Lev český, pyšný, chce se rvát.

Proklínám tě anglická špíno,
tys podvedla slovanský kmen,
ať v Burgundách zhořkne víno,
na zástavu Francouzkou padne hlen.

Vltavo,
když hrdost v zbabělost se mění,
Moravo,
když němec tvou krásu plení.

A já hledím střílnou ven,
co zmůžu proti zradě??
Tak skončil český sen,
Obalen v temné hanbě!!

HKvH
Autor HKvH, 10.03.2006
Přečteno 344x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Tohle by tu mělo mít své specificé zařazení. Poezie vztahující se k dějinám...Provedením je to průměrné, sem tam nesedí rytmus.

10.03.2006 08:37:00 | Krtica

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí