Cizinec

Cizinec

Anotace: Byl malý, neměl vlasy...

Byl malý, neměl vlasy
a na rukou jen tři prsty.
Byl jiný, ale neměl duši,
byl chytrý a neměl uši.

Byl cizinec...
Byl z jiné planety.
Byl cizinec
a šťastně vystoupil z rakety.

A najednou se zarazil,
viděl, co nikdy nespatřil.
Měl pocit, že má černé brýle,
vždyť viděl všechno černobíle!

Pak ale zablýskla se naděje,
že jen země černá je.
Že lidé jsou barevní,
moudří a vlídní.

A tak vyšel mezi lidi...
S hrůzou a smutkem v duši sledoval,
jak nevlídní, hloupí a nervózní
jsou a už nedoufal.

Všichni byli takoví zlí,
co říkal, to neslyšeli.
A on? Nebyl člověk, ale duši měl.
Neměl uši a přece uslyšel.

Smutně ze Země odlétal,
tísnivý pocit na něho doléhal,
že on má krásnou planetu
a Země, že je klec.
Měl špatný pocit a byl cizinec.
Autor ZZuzkAA, 10.03.2006
Přečteno 270x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

velmi zajímavé...:-)

13.03.2006 10:34:00 | airelle

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí