Zčista jasna.

Zčista jasna.

Anotace: Kdo nic nedělá, nic nezkazí? Ale to ne - vždycky se najde někdo, kdo to zkazí za něj..

Zčista jasna – Praha je krásná.

Kopala holčička do plechovky na chodníku
kopala do aut a kopala do lidí
uklouzla při tom na obrubníku
hlavu si rozbila a teď nic nevidí

Tak moudří pánové radili mamince
koho z té nehody nejlépe viniti
holčičku poslali vmžiku do blázince
tam už jí srovnají – ďábla z ní vymítí

Pak přišli mudrci – doktoři vzdělaní
jak z toho alespoň vytřískat prachy
soudy jsou pro lidi – chodníky děravý
ale vy metaři třeste se strachy

Zavřeli do basy metaře Karlíka
co chodníky každý den poctivě metal
a Karlík v base si každý den naříká
zda chodník zametl nikdo se neptal

Praha to město měst - pokryto špínou
radí se právníci čí že to vinou
kdo za to asi tak - kdo za to může
no přece Karlík - ne? – je líná kůže!

Už vidíš holčičko?
Autor Adam Piston, 11.03.2006
Přečteno 393x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mám rád srandu... taky ji občas píšu...

17.03.2006 03:33:00 | tuleby

*ha*he*hi*ho*hu*

až na (pro mě) přebytečný první a poslední verš + pár rytmických nedostatků je to super

- má to vtip, nápad, břitkou ironii... takových básní není nikdy dost

11.03.2006 09:04:00 | SNOWGIRL

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí