Píseň zítřků

Píseň zítřků

Anotace: Posoudit o čem báseň je, musí každý sám...

Den a noc splývá
v ponurou šeď
a mé tělo pohltila
bytostní sněť.

Co jsem do teď dělal,
dělal bych já znova.
Duše – temný les, kde
tiše pláče sova.

Nářek lidí neutiší
nezkrotný hněv,
ni radost, štěstí,
ni bardův zpěv.

Lidstvo umírá!
Hle tiše sípá!
Už dnes se kácí
poslední lípa.

Píseň zítřků
jak zvony zní.
Jak umíráček, co
O radosti sní.

Zemřeme – já a ty…
Pohřbeni v zapomnění
a ve vzpomínkách
již světa není.
Autor Tomáš Ektus, 11.03.2006
Přečteno 284x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí