Smrt

Smrt

Anotace: ...

Píšeš.
Píšeš jak srdce tě bolí,
jak slzy ti kanou,
když přijde smrtka s mosaznou holí
a tiše projde branou.
Roztahuješ černá slova,
po černém papíře
smáčeném slzami,
chceš najít rytíře,
který tě zachrání?
Smrt se vtírá do domu,
chceš svěřit se,
ale komu můžeš věřit,
komu?
Ležíš tu sama,
vodou zkreslený obličej.
Vody plná vana.
Sama a sama.
Jak smutný pohled
na tebe bez tváře,
ten obraz tě znechutí,
voda již rovná je.
Úplně bez hnutí.
Smrtka jen za tebou kosu háže,
tak dobře jak jen to umí.
A voda zas šumí
a šumí...
Autor Pincik, 12.03.2006
Přečteno 345x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Moc pěkný, jen škoda, že lidé mají inspiraci psát o smrti.

19.03.2006 16:40:00 | Miro Sparkus

HM...tak to jsem rád,že jsem tvoji báseň napřehlíd...o hodně bych přišel.Je krásná,až mi z těch slov mrazí v zádech.

12.03.2006 23:50:00 | o3_gambit

Spoustu krásných obratů, dávám 100. Pozor na rytmus.

12.03.2006 23:39:00 | Miskitka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí