1938

1938

Anotace: Pryč s fašismem

sedím a vedle mě gladiátor.
Nevím kam vede cesta má i jeho.
Slunce září nám do očí,
každý čeká, kdy se otočí.
Hlavu skláním před zákonem.
Slepě jdeš za diktátorem.
Nikdo nechápe tvojí taktiku,
má to smrtící logiku.
Pod stropem smrti, na podlaze strachu
postoj měním na podkladě času.
Musím pořád myslet na to,
však jen teoreticky vzato-
tvůj názor ovlivní snad celý svět,
můj zákon však jen lidí pět.
Mám strach z toho ticha.¨
Vám svědomí v kopce tiká.
Vybrali jste si špatnou cestu života,
povede vás po ní despota.
Autor Ghrobak, 14.03.2006
Přečteno 308x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí