Ukolébavka

Ukolébavka

Anotace: mojí vnučce Nikolce

Spinkej již ty naše maličká,
maminka tvá chce jít také spát.
Abys měla dneska v noci hezké sny,
pohádku ti budu povídat.

Za časů dávných, žil v jednom království princ,
který krásnou princeznu měl rád.
On vyhléd' si ji, na třináctém obraze,
který otec král zakázal odkrývat.
Ta princezna, jak se pak dozvěděl,
vězněna byla v zámku skleněném
černokněžníkem,
který ji ukrýval,před zraky lidí, před celým světem.

Na cestu vydal se ten sličný, mladý princ.
Po cestě přibral kamarády tři.
Jeden byl Široký, druhý Bystrozraký,
ten třetí, jako jedle Dlouhý byl.

S jejich pomocí, po těžkých zkouškách,
princeznu krásnou vysvodil.
Domů se vrátil, hostinu vystojil
a se svou královnou pak dlouho, dlouho žil.

Spinká již ta naše maličká
ze spánku se tiše usmívá.
Možná, že ta naše Nikolka,
dobrodružství s princem prožívá.
Autor Mirek, 14.03.2006
Přečteno 504x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí