Pro jednu slečnu

Pro jednu slečnu

Anotace: Můžeš se zamyslet, ale nemusíš pochopit

Nebudu tě litovat
ani teď,
kdy vím, že lásku cizích odmítáš, i když víš,
že to, co vlastně odmítáš můžeš sice brát
ale sama nejsi schopna dát

Nebudu tě litovat,
že v pozornosti a touze druhých
žiješ svůj umělý život
v domnění, že pro nikoho nehodí se žít ten tvůj
než pro tebe samou
a pohrdáš tím, co zvykla jsi si před očima mít
bez schopnosti jakkoli to ocenit

Nebudu tě litovat,
že v mocích lásky celá se noříš, slůvka krásná
laskají tě, aniž bys význam jejich znala
ale litovat vždy budu každé srdce,
jemuž smysl bít jsi svým chováním vzala
Autor Pavel Kučera, 15.03.2006
Přečteno 324x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

"Kdo chce lásku dát,musí dát i sebe jinak zbyl by sám a sám....."
to není ode mne,ale myslím,že to říká dost

18.03.2006 01:49:00 | Harr

Zamyslela jsem se a možná i pochopila, ač to nebylo určeno mně.A myslím, že bys ji litovat měl - vždyť ten,kdo není schopen dát lásku,je opravdový chudák.

15.03.2006 09:01:00 | Branwen1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí