Říkanka

Říkanka

Anotace: ...

Na stránkách dětské písanky,
chtěla bych tvořit říkanky,
co by se jako čerstvá tráva
uhladily pod rukama.

A pak bych je nechala vypálit v horké peci,
abys, když přijdeš na návštěvu k nám,
měl chuť se svléci
a posedět dýl než pouhých minut pár,
protože cítit se o několik let mladší už je dar.

V těch stránkách vyryla bych tučným písmem,
že být s Tebou je mi domovem i věrným místem.
Pod abecedou těch drobných slov bych chtěla moct,
umět zbořit mezi námi ten dlouhý času most
a konečně od říkanek přejít k veršům pro nás dospělé.
Ale teď už dost o těch snech a šupem z postele.
Autor melebele, 16.03.2006
Přečteno 302x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tohle přišlo jako pohlazení. Milé a splavné verše, jak vlnky klidné vody na začátku zátoky... Pro skvělou myšlenku a za perfektní provedení smekám klobouk až k zemi :-)

16.03.2006 10:33:00 | Buližník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí