Dýmka míru

Dýmka míru

Anotace: napsáno pod dojmem událostí roku 1968 jako text pro hymnu junáckého střediska "DÝMKA" v září 1969.

Dávno je tomu co dozněla píseň,
dávno co ze rtů je bujarý zpěv,
dávno co na zemi nesvítí slunce,
dávno již zní tady váda a hněv.
Válečný tomahawk blýská se vzduchem
a všude kráčí smrt - nezvaný host.
Přes vzlykot, pláč a skřípění zubů,
přes vřavu válečnou já volám: "DOST!"

Odhoďte násilí, hluboku pod zem
zahrabte tomahawk, nesvědčí vám.
Sedněte k ohni poradnímu
zapalte dýmku, já na tabák dám!
Než oheň dohoří, než ztmavne noc,
než nebe ozáří hvězd na tisíc,
při dýmce míru, jistě vám dojde
co lid každé země chtěl by vám říct.

Odhoťe násilí, hluboko pod zem
zahrabte tomahawk, nesvědčí nám!
Sedněte k ohni poradnímu.
Zapalte dýmku! Lid na tabák dá!
Autor Mirek, 16.03.2006
Přečteno 495x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hluboká slova. Pročetla jsem pár tvých básní. Je vidět, že jsi odkojen písňovými texty. Není to zas až tak vyjímečná poezie, ale má svou sílu sdělení.

16.03.2006 13:35:00 | Krtica

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí