Pravda a sestra v černé

Pravda a sestra v černé

Anotace: Tak druhé z mých publikovatelných básniček...podívejte,posudtě..povězte..:)

Pravda a lež

Kdo pravdu znáš,
dívej se jí do očí.
Kdo pravdu máš,
s tebou se svět zatočí.

Ty,co se s ní
ráno probouzíš,
víš, že v ní
lásky se dotoužíš.

Ona, tak čistá,
nehodna přívlastků.
Panna co chystá
Dlužníkům doplatků.
----
Komu lež ve světě pomohla?
Čeho se v žitím svém domohla?
Vždy sestra v černém oděná,
od pravdy věkem lišená.

Stará jak světlo světa,
přec v každý života okamžik,
stačí jen jedna věta,
svěží a mladá,neváhá ublížit.

Nic od nikoho nežádá,
nezná odpovědnost za své činy.
S každým se do krve pohádá,
pak pravda rovná její viny.
Autor Lady Celebrian, 17.03.2006
Přečteno 270x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to se nedá říct: publikujjich víc... a já až teď jsem schopna to pochopit. Musíš mít chuť, inspiraci, city....viď?
100
tolik pravdy v básni a hezky zpracovat, to umí málokdo

08.04.2006 11:14:00 | Kristýna M

Publikuj jich víc....prosím.
1oo%

19.03.2006 13:51:00 | Ayla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí