Vězeň

Vězeň

Anotace: Báseň o lásce a lidském hledání

Doznělo kvílení meluzíny,
už na ulici zlátnou stíny,
tichá vyznání se skrz ni nesou,
snad vánky ten šepot neroznesou.

Za pár dní silný vítr vál
a s prachem cest si krutě hrál
ze slůvek zbyla prázdná zvěst,
vyčichl odér nočních měst.

Párty teď skončila,
lampiony zhasly,
hvězda ještě svítila,
naděje však zašly -

Nečekej příští setkání,
prohráls - tak padni na trámy,
na mřížoví svých snů.
Srdce jsi vylil do prachu,
prohráls v kartách lásku.

Divné je dnešní svítání,
život a smutek - začíná klání,
v neštěstí naději vězeň hledá,
co jiný svět mu dá či nedá.

Věštec řekl: vězeň sedí.
(Nijak se mu nelebedí.)
Strachu stále víc a víc,
víc bezmezné prázdnoty,
rozšířené ticho stěny úží,
z dálky je teď cítit vůně růží.

Nesvítí-li ti Slunce
- snad čekáš na Saturn?
Víš vůbec, co dá světlo příštím dnům?

Tak rozsviť světla na tváři,
mezi hvězdami se rozzáří
i ta poslední.
Autor Ančí, 18.03.2006
Přečteno 330x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Čau, myslím že máš talent na psychologická díla. Donutilo mě to, nad vším se zamyslet... Umíš se dobře vcítit do lidského ducha a vyjádřit tak pocity v ne zrovna pozitivních situacích. Líbí se mi i slovní obraty, nejsou to žádné extra básnické fráze, kterým člověk často ani pořádně nerozumí, ale jasné a srozumitelné věty.
Taky dobře umíš vyjádřit lidské pocity, o to se já snažím ve svých hororech. Při psaní se občas bojím i já, zvlášť když jsem sám doma:0)
Daří se ti to a tak jen říkám: Pokračuj, pokračuj, pokračuj...
Pa Aldaris

02.07.2006 01:25:00 | aldaris

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí