Noční svět

Noční svět

Anotace: Občas si něco takového přeji...

Půlnoční lampa svítí mi do očí,
sklesla hlava, bloumá v myšlenkách,
lítám v bouřných oblakách,
rušný svět, čekám až do země se protočí.

Najednou ticho,
svět přestal existovat,
slyším jen své tělo,
co začlo protestovat.

Lampy zhasly,
ulice v jednu se spletly.
Za mnou žádný začátek
přede mnou žádný konec
nejsem schopna vytáček.

Jdu přímo,
nevím, co mě čeká.
Jdu rovno,
nové mě láká.

Vidím světlo, dvě
približují se ke mně.
Najednou hlasytý zvuk mě vyruší,
v tom se mé šance v nové rozpustí.

Neovládám své tělo,
valím se mezi čtyřmy koly.
Říkám si čeho jsem se dopustila, čeho!?
Upadám do mdloby...
Autor Angel111, 19.03.2006
Přečteno 291x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pekná basnička, nemám výhrady, možno keby boli všetky slohy v rovnakom ríme bolo by to ešte lepšie, noto je si myslím zanedbateľný detail

18.04.2006 14:12:00 | richchie

no nevim. jsem mladší, tak nevím zda mám právo komentovat. Já bych trochu poupravila rytmus,ale mně taky často někam mizí. ale jinak v poho... zatím 80

19.03.2006 19:46:00 | Kristýna M

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí