Počasíčko počasí

Počasíčko počasí

Anotace: Je to taková říkanka pro děti o počasí jednoho podzimního podvečera... ;)

Na obloze jak vymeteno -
mráčky na jedné hromádce
zase je pěkně uklizeno
v té nebezké zahrádce

Na zemi sklouzla
i tetička duha
a její kouzla
co barevná stuha

Slunce rozhazuje zlatý prášek
až tají se dech
potom skutálí se jako hrášek
kopcům po zádech

Měsíček to pozoruje
bílý jako sníh
nad tím vším se podivuje
ve tváři má smích
Autor Sněhurka, 04.12.2004
Přečteno 659x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí