Kdybys byla, chtěl bych být

Kdybys byla, chtěl bych být

Anotace: jednoduché, výstižné

Kdybys byla bota,
Chtěl bych být tvá tkanička.
Kdybys byla šroubek,
Chtěl bych být tvá matička.

Kdybys byla báseň,
Chtěl bych být tvůj papír,
Kdybys byla drahokam,
Chtěl bych být tvůj safír.

Kdybys byla myška,
Chtěl bych být tvůj ocásek,
Kdybys byla džínsy,
Chtěl bych být tvůj opasek.

Kdybys byla pero,
Chtěl bych být tvá tuha,
Kdybys byla dárek,
Chtěl bych být tvá stuha.

Kdybys byla motorka,
Chtěl bych být tvým kolem,
Kdybys byla ubrus,
Chtěl bych být tvým stolem.

Kdybys byla matrace,
Chtěl bych být tvá postel,
Kdybys byla oltář,
chtěl bych být tvůj kostel.

Kdybys byla motor,
Chtěl bych být tvým válcem,
Kdybys byla krevní banka,
Chtěl bych být tvým dárcem.

Kdybys byla zbraň,
Chtěl bych být tvá kulka,
Kdybys byla chléb,
Chtěl bych být tvá kůrka.

Kdybys byla oko,
Chtěl bych být tvůj zrak,
Kdybys byla kámen
Chtěl bych být tvůj prak.

Kdybys byla obloha,
Chtěl bych být tvůj mrak.
Kdybys byla princezna,
Chtěl bych být tvůj drak.

Kdybys byla zub,
Chtěl bych být tvůj kaz.
Kdybys byla krk,
Chtěl bych být tvůj vaz.

Kdybys byla olejnička,
Chtěl bych být tvůj olej,
Kdybys byla tramvaj,
Chtěl bych být tvá trolej.

Kdybys byla kopretina,
Chtěl bych být tvůj květ,
Kdybys byla Bůh,
Chtěl bych být tvůj svět.

Kdybys byla ofina,
Chtěl bych být tvé čelo.
Kdybys byla duše,
Chtěl bych být tvé tělo.

Kdybys byla tep,
Chtěl bych být tvé srdce,
Kdybys byla malířka,
Chtěl bych být tvé ruce.

Kdybys byla krev,
Chtěl bych být tvá céva.
Kdybys byla víno,
Chtěl bych být tvá réva.

Kdybys byla nebe,
Chtěl bych být tvá barva.
Kdybys byla motýl,
Chtěl bych být tvá larva.

Kdybys byla šíp,
Chtěl bych být tvůj luk.
KDYBYS BYLA PEŤA FUSIKOVÁ,
JÁ CHTĚL BYCH BÝT TVŮJ KLUK.
Autor Corman Dallas, 20.03.2006
Přečteno 298x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Tak až na poseldní sloku, která vypovýdá o neutuchající potřebě vyjádřit prostřednicvím básně, stejně zajímavé jako seznam na nákup, pocit sounáležitosti s jistou dívkou, bych si i tipnul, že jsi při jejím psaní používal ctrl + c a ctrl + v.
neuraž se, ale někdy vážně nechápu, jak může někdo tenhle monotóní děs považovat za poezii.

20.03.2006 21:56:00 | waterix

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí