Zmatenost

Zmatenost

Anotace: Vznikla den po Návratu (2004). Netřeba příliš vysvětlovat: osamocený člověk.

Ztraceni všude kam patříme
toužíme po něčem jiném.
Zmateni tímhletím světem
přejem' si odletět.

Ve snech jsme bez duší,
ve dne jsme ztracení
ve víru myšlenek
co bolí.

Žiješ bez okamžiku nádechu
protože přemýšlíš
o lidech
o věcech
o neskutečných znameních.

Nevědět co bylo,
netušit co je,
jen nejasná představa
hluboko někde v sobě
jak teď všechno je.

Sedíš na schodech
skoro večer
v cizí budově
a hledíš z okna
na sebe v odraze.

Kousek dál lidi
co si nic neříkají,
takhle vydrat se ze sebe
a být jak ve snu
nikdy se nesplní.
Je těžko se dívat ven
nikým neviděn.

Ten okamžik se vrací
jako hořký nepokoj
a prodlužuje čas
nebytí a tonoucího vzlyku.

Nabytí naděje bez ztráty iluze
se hroutí v budoucnosti
jako kroky k sebevraždě.
Tak je lepší stát
strnulostí v hrůze
a doufat v lepší zítřek?
Autor frangir, 23.03.2006
Přečteno 302x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Sakra, mluvíš mi z duše... tohle je pro mě za plnou...

23.03.2006 16:48:00 | Buližník

Jo,jo...to jsem celá já:)

23.03.2006 14:46:00 | Cizinka

Na druhé přečtení se mi už líbila víc. Jenom my nesedí ten plurál na začátku. Taky jsem míval tendenci ho používat, ale pak jsem si říkal: "Za koho vlastně mluvíš? Kdo je to "my"?, a zjistil jsem, že to "my" jsem já a že bych měl mluvit za sebe, a když se v tom někdo pozná, tak fajn.

23.03.2006 13:25:00 | JardaCH

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí