Obecní blázen

Obecní blázen

Anotace: Známých lidí jsou stovky a tisíce. Je jich tolik, že o nich můžou psát stále dokola a stále bude o čem. A pak jsou miliony lidí z celého světa, které neznáme. To ale neznamená, že jsou o něco horší, nebo že mezi nimi nejsou hrdinové. - j.c.ben -

Stejnou píseň dokolečka
s úsměvem vždy notoval.
Slabou mysl má ten chudák,
říkal kdo ho trochu znal.

Nezná spěchu nezná zloby,
netrápí ho pomluvy,
jeho svět je z jiné doby,
a vše kolem naruby.

Lež je pro něj pojem cizí,
z násilí má přímo strach,
málomluvný, úsměv ryzí,
neděsí ho banky krach.

V kostele či na nádraží
potkat lze jej kdekoli,
prý takový vždycky býval,
už když chodil do školy.

Kolem jejich domku chodím
na autobus, za prací,
zdraví všechny kolemjdoucí,
mává, nikdo mu to nevrací.

Zase spěchám. U vrat stojí,
v rukou svoji čapku má,
stejnou píseň znova slyším,
to si ji však broukám já.

Vím že na mě opět hledí,
dělám že ho nevidím,
myšlenka mně v hlavě sedí
-jak mu ten svět závidím!
Autor j.c., 06.12.2004
Přečteno 498x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Myšlenka to byla dobrá a zpracování výborné. Tvé verše oslovují;) Nejraději bych byla věčně štastný blázen.

19.11.2006 16:07:00 | mavi

Nezáviď, jestli to tu půjde takhle dál, budeme nakonec ,,šťastní" všici ;-)

22.03.2006 19:12:00 | no

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí