Přání

Přání

Anotace: chlácholení múzy

Vítej, čarokrásná věto!
V náruči básníkově
Vítej
Zrozena z okvětních lístků
Padajících z nebe
Zrozena z živé vody
Tryskající konečky prstů
Tak mocně
A obklopena zástupy slov
Přec tak sama
V čisté kráse noci
Jež tiše zní

Zbortit se v tisíc nových dílků
A znovu poskládán
Světu skryt
Nepoznán
Jen ty mě, věto!
Jen ty
Prozradíš do ticha pouličních
Lamp

A převtělena do nočního motýla
Se třepotáš vysoko nade
mnou
V posvátné jednoduchosti
Se domáháš světla
Narážíš na neprostupnou hráz
Přesto vytrvale míříš
K Němu

Sedím pod tou lampou
a jen tiše šeptám
Abych nevyplašil
Tvá Křídla motýlí:

Uvěř mu červánky
Uvěř mu na líci
Uvěř mu každičký záchvěv
Napnuté struny
I falešný zpěv
Uvěř mu
vytesává do mramoru myšlenek
Obrysy žen a portréty
Tváří
Pod světlem luny
Pod světlem pouličních lamp
Poddej se tepu
Polykej rytmus
Co tluče do kláves tvých šatů
Věto!
Buď mou chotí
Dnes
Autor Art Brasi, 07.12.2004
Přečteno 421x
Tipy 2
Poslední tipující: pejrak
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nejlepší způsob jak se zbavit pokušení je podlehnout mu :) Hezkou noc...v tomto roce poslední:)

31.12.2006 17:38:00 | Jasmin de Paris

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí