Naděje

Naděje

Anotace: Nebo spíš beznaděj...

Za hradbou, co nikdo nestřeží,
Ubohá princezna ve věži.
Černým suknem pokrytá,
Naděje na kříž přibitá.

Pramínek krve co stéká po trámu,
Do dálky vlající hedvábný flór,
Dávno si přestala dívka hrát na dámu,
Věží se rozléhá kostelní chór.

Hřeby zaryté do dlaní,
Ozvěna vede k poznání,
Černým suknem pokrytá,
Naděje chladná, zabitá…

Sluneční paprsky neprojdou přes mříže,
Kráska tu zůstane na věčné časy
Kaluže krve se hromadí u kříže,
Naděje zemřela, zbyly jen hlasy…
Autor Algernoon, 26.03.2006
Přečteno 345x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobrá rytmika a pěkné příměry i metafory..

26.03.2006 21:14:00 | Buližník

Však ona se zase nová narodí, neboj. Básnička výborná.

26.03.2006 19:51:00 | Miskitka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí