Bohémská revoluce

Bohémská revoluce

Anotace: ...

Neviditelná, je všude kolem nás, oděná v mlžně azurové kápi.
Skrčená a skryta, ne však v pokoření a hanbě, ale ve střehu.
Jako šelma připravena hbitě vyrazit vpřed a bojovat, bojovat do konce
Pošetilec, kdo žije v bludech, spřádá léčky jak ji lapí.
Ona běsní v hrdých srdcích a srdce plesá jak po úderu do zvonce.
Rázně a přec lehce, probouzí pouze lásku a sladkou něhu.
Volnost, rovnost, bratrství! Kdysi poslání, poté fráze, dnes pouhá tři slova.
Zapomenuta. Ale ožijí znovu, na špínu přivanou sametové kupky sněhu.
Svoboda nezná porážku a nezalehne do Maratovy lázně.
Rozvířená, rozevlátá. Tak básník o ní pěl.
To ona má vést davy, zástupy naplněné ideály, lid bez strachu a bázně.
Již šeptáte o lepším světě, věřte, že vaše touha není říše snová.
Je nadosah chvíle, kdy procitnou osvícení a postaví se zlobě rázně.
"Vzhůru děti vlasti, den slávy nadešel!"
Autor soske, 27.03.2006
Přečteno 390x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí