Óda na lhostejnost

Óda na lhostejnost

Anotace: ..i to se někdy stává..zaběhlý rituál, zvyk...

Svět okleštěný o pár nadbytečných dotazů:
Miluješ mě?
A co?
Dům plný obrazů.
Chceš se mnou být?
Asi
Zlaté časy...
Vezmeme se?
Snad.
Mám hlad...
A co? Nic.
Tak fajn.
To jsou naše děti,
ty malí lidi kolem.
Nechtějí snad něco?
Zeptej se jich.
Asi mají co jíst.
Kdyby hlady umřely,
neběhaly by tu.
Jak bylo v práci?
Vždyť víš. Vše při starém.
Takže nic.
A křič, až zaznamenáš ztráty.
Trčí tu dráty. Sprav je.
Na to máme lidi..
Vidí,
že stydí se být někým líp.
Proč toužit,
když jsou naše vášně bezcílné?
Asi ne.
Radši ne. Ne.
Už nikdy víc.
Chci říct...nic.
Svět oproštěný o pár nadbytečných slov.
Šťastný lov.
Lov slov tak směšně nadbytečných.
Ztich ten divný večer.
A zase ulehnout.
A zase zavřít oči.
A zase spát...
Autor ukume, 01.04.2006
Přečteno 291x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Tleskám a smekám vážně dobré:-)

07.04.2006 11:48:00 | Krikloun

Kurňa, proklatě dobře zpracované téma. Řekl bych víc než živé. Mrází mě z toho zvyku, lhostejnosti, nezájmu.. Špice dílo, u mě plná :-)

01.04.2006 23:50:00 | Buližník

Krásně napsané, nutí zamyslet se...

01.04.2006 21:38:00 | Erybeth

tohle mě děsí....co udělat se svým životem, aby to dopadlo jinak?...nutí k zamyšlení, super!

01.04.2006 19:02:00 | Trdlo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí