Kalich

Kalich

Anotace: o mládí

Jsme mladí, alespoň formou a vzhledem
však pustý a prázdný život vedem
dávno mrtvi v dlaních jen saze
co vítr vezme a není nám blaze

navěky mrtvi v mládí raném
a staří žijí ve věku starém
nižádné cíle, nižádné prosby
jen levné cetky a bezcenné hvozdy

krutý život a jeho daně
nevalný malý na jedné straně
tolik mrtvých a tolik zloby
kde převáží cizích to svody

pijeme kalich v náruč nám dán
a jeho hořkost zná boháč i kmán
sladkost a hořkost jdou v ruku v ruce
tak jako dny střídají noce

tak jako pláč střídá smích
tak život není jen v rukou tvých.
Autor Elf, 09.12.2004
Přečteno 396x
Tipy 2
Poslední tipující: nrocinu Jednorožec
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí