Jantar

Jantar

Anotace: .....malý náhled do historie:-)......

Vítr žene po nebi
z dálky černé mraky.
Tma se lije po zemi,
kalí naše zraky.

Náhle světlo zjeví se
to jak poblíž bacil hrom.
A kráter podoben míse,
zbyl tam,kde stával strom.

Pyšně vypínal se vzhůru
než-li skonal v těžké křeči.
Ty,jimž v pádu sedřel kůru
tiše smolou pro něj brečí.

Co jsou platné smolné slzy
těmi se nic nezmění.
Stejně jistě ztvrdnou brzy
promění se v kamení.

Se stromem už bude ámen
až déš´t jednou vyplaví
slzy proměněné v kámen
v jantar třpytně zlatavý.

Tyto slzy dávných stromů
nad kterými kdekdo žasne,
odnese si někdo domů
a změní je v šperky krásné.

Promění se smutné slzy
na radostné období,
až tím krásným šperkem brzy
muž svou dívku ozdobí.

Nikoho už nenapadne
že je to jen smutku kámen.
Co pláče strom,než-li padne
než-li se s ním stane ámen.
Autor Marvel13, 05.04.2006
Přečteno 315x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Tak jantar já můžu...líbí se mi i báseň i jantar.

06.04.2006 06:04:00 | Hančí

Já bych jí dávala do učebnic. Když jsem se učila šutrologii, byla to pěkná nuda, ale s touhle básničkou ...

05.04.2006 23:15:00 | Miskitka

Moc pěkné dobře zpracované.Skvělá myšlenka která je velmi citlivě rozepsaná.

05.04.2006 22:07:00 |

za 1oo% dnes nejlepší :)

05.04.2006 21:35:00 | Ayla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí