Smysl básní

Smysl básní

Anotace: ...

Život jak klidná voda plyne
jak hladká nit se vine
někdy studený vítr jím prochází
a myšlenky mysl provází

Jak kapka na kůži tvé
se myšlenka rozvije
napadají tě slova, věty, rýmy
které vždy budou a byly
jen roznést je po papíře
lehce a vážně
i tak se vypovídájí své bázně

S láskou a něhou je píší
ať i ty slova dosahnou patřičných výší
ať dostane se jim té pokory a uznání
ať zvony pro slávu jim vyzvání

Vždyť poezie má také duši
tak hlubokou a vášnivou, jak málo kdo jen tuší
slovy vyjádříš mnoho vět
ale básně rozpláčou mnohdy i celý svět

Působí více smyslněji než kterákoliv věta
to básně jsou ty díla jenž udávají veta
Autor Pincik, 07.04.2006
Přečteno 265x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

prostě krásný .. =´)

08.07.2006 11:31:00 | Miro Sparkus

Tedy já tě nepoznávám, tady jsi tak vášnivá, něžná, smyslná, dojemná. Jsi jedna z mála těch, jenž se mě dotýkají jejich básně. Opravdu moc hezké.

09.04.2006 11:56:00 | Miro Sparkus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí