Úplněk

Úplněk

Anotace: ...

Za úplňku zdlouhavé sny se ti zdají
podivnou vlastnost mají
věříš jim více než obvykle
zdá se to býti až nezvyklé

Chce se ti tančit v temnotách
v těch neznámých šedivých prostorách
tak jemně došlapovat na špičky
tančit se semknutými víčky

Lehce jak víly v jeho záři
sinalá pleť se ze stínů odráží
tak ladně a hladce projít
ke koncím snů svých dojít

Je to až div co ta záře
ze stříbrného svitu dokáže
cítíš se lehce a nádherně
i když ti jinak je mizerně

Chtěla bys do smrti tak být
kráčet, tančit a jít
bez dechu bez těžkých pohybů
necítit na látce záhybu

Být jak ta víla co tančí v lese
úplněk do tvých myšlenek vnese
to co ty nevidíš za dne
i když tvá duše ti chřadne

Sny se té noci splní
proto jak tvé boky se vlní
nad tou hudbou co jiní neslyší
jen ty si v té nádherné, tajemné výši
Autor Pincik, 07.04.2006
Přečteno 266x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ha, konečně můžu kritizovat. Ve třetí sloce, druhý verš máš jedno se navíc. Ale jinak je to dobrý, rytmus se jakž takž držel, nápad pěknej a věty jsou poskládány celkem srozumitelně ... jako vždy ... zatim ahoj.

09.04.2006 12:00:00 | Miro Sparkus

Paráda..hezká myšlenka..pěkné verše..proste hezoučká básnička..100

07.04.2006 22:54:00 | Lady Celebrian

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí