Oprátka

Oprátka

Anotace: temnota duše, nicota, beznaděj, rezignace na bolest...

Oprátka

Tiše a tupě dívko zemdlená
s bělostnou kráčíš svící,
kde nicota končí i začíná
jak spanilá Růženka spící

Kůži tvou čistou z mramoru
krvavé šrámy zdobí,
co by trofeje rozmarných kovbojů
jdoucích za zvířecí krví

Hrůzná je krása, dívko, tvá
bez spásy, bez naděje
tys ďáblova dcera ztracená
co srdce své nezahřeje

Tiše a tupě dívko ubohá
prázdnotou kráčíš sama
bez lásky, spásy, bez Boha
jak bezcitná železná panna

Temná je duše jak satanův žal
Pustě tvé srdce leží
Teď tancuj když ďábel sám pořádá bál!
Pro ty, jimž duše střeží

City zaprodal otec tvůj vlastní
Vysál tě, využil, chtěl víc a víc
Živil tě „láskou“ jak bolestnou slastí
Pak pohřbil tě, jak by se nestalo nic

Matka tvá dala ti lásku svou černou
Lásku jež do srdce zabodla šíp
Tys zkažená hříšnice, zhyň smrtí temnou!
Neb bude všem na zemi bez tebe líp

Tiše a tupě dívko zhrzená
Do pekla míříš k pánu svému
Marně se brání mysl tvá zjitřená
On vezme tě k sobě do harému

Zbytečně voláš, dívko ubohá
O pomoc svého padlého anděla
Teď vedou tě k oprátce biřici tví
Už křivě se šklebí tvůj popravčí

Ruce si mne když provaz ti váže
Na duši tvou mlsně tu čeká
Ten Služebník ďábla, to ďáblovo páže!
Tvář jeho hrůzná smrtí tě leká

Pak sbohem buď, dívko
když čas tvůj se chýlí
Na zemi nenajdeš spásu svoji,
Bůh ten tě opustil, lid chtivě šílí
Po smrti tvojí zlověstně zbrojí.

Bílé jsou šaty tvé,
tys také byla
Než tě zem proklela
a zahubila.
Sbohem buď dívko!!!
a věř v jeden čas
Do pekla přijdou i soudci tví zas!!!
Autor Isobel, 08.04.2006
Přečteno 611x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

pro Jehlaspichlas: Pochopil jsi to správně. Jde o zatracení, ale otázka jestli jsem věřící s tím moc nesouvivsí. Ale pro úplné vysvětlení nejsem ateista, věřím, ale ne v žádnou církev ani v jiné náboženství. Věřím v něco svého...

01.10.2006 14:46:00 | Isobel

Podle básně, jak jsem pochopil, ta holčička jsi ty,
a tak se zatracuješ nebo jsi v jistém smyslu věřící?
v co věříš? Neboj, já jsem ateista, a hororový styl
mi není cizí. Přečti si Jehlasepichlase.
Ehm, já nejsem ďábel.

28.09.2006 18:45:00 | jehlaspichlas

Není to špatné,ale myslím,že by se z toho tematu dalo vykřesat víc...80

08.04.2006 18:58:00 | Harr

mě se to líbilo....1oo%

šat má zborcený krví
bolí ji každičký krok
trpí již tak celá léta
letos už asi stý rok...

08.04.2006 18:27:00 | Ayla

Není nejhorší, ale myslím, že by se dala jeste upravit

08.04.2006 16:55:00 | Nausika

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí