Anchor song

Anchor song

Anotace: Mate radi Björk ???

Jsem bytostí moře
Výsostně stár,smutně zamračen
Žiji na dně hoře
Nade mnou zní nářek vodních stěn

Na dně tam lehávám
Ve vánku hlubin
S vraky tam sedávám
A o světě mluvím

Jsem velkou kotvou věků,
Ze světla plamene ukovanou
Do temných hlubin modrých světů
Člověkem odevzdanou

Ruce rezavých mozolů plné
Snad svět svůj v nich udržím
Na jeden nádech pokořím všechno staré
Osud svůj však nedržím

Z hory vyhnali ,zrodil mě žár
Pak za úkol moře pokořit dali
Však těžký okov na krku zůstal dál

A tak ptám se zdali má váha bere mě dolů v pád
Či jestli mi těžký okov dali mi abych v moři nebyl sám
hřeším když zazoufám???
Autor bezruký uzurpátor, 09.04.2006
Přečteno 261x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ano, znám björk a zbožňuju jí..ke čtení básně jsem si pustila the anchor song,abych se naladila (a porovnala)...báseňka je skvělá,björk by záviděla...nářek vodních stěn...skvělý...krása..za 100..prostě nádhera

09.04.2006 17:26:00 | Mab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí