Rychle "malá"

Rychle "malá"

Anotace: Tahle báseň je o škole,kde jsem vztoupila jako malý prvňáček a pak jsem se tam zas vrátila........

Rychle,rychle
Do plic mi to valí
Zas ráno a v něm časté chvění a v tom chvění proháním se já…..
Houpu se dolů přes tu břečku

Světlo ranní zas mžourá mi pod víčky
Prchavé pohledy v dáli
Odbíhají a vracejí se
Ten shon v zádech
Bolest v břichu na záchodě po doletu

Tváře bílé krčí se tam v tom prostoru
Prostor,škrtající zvuky
Směšné kvedlání temper………….
Snad zachvěje se to…,,,,,,,,,
Prořízne gigantu v jedinou myšlenku
Jen jednu

Soubor zvuků v druhých dveří na chodbě
Zas dramaticky odbíhám na záchod
Směšné!
Avšak tak účinné……

Kámen tyčený do perspektivy
Dveře otvírám na okraji své všednosti
Zavírám,otvírám,zavírám
Hrníčky,sádrové hlavičky Homéra,kužele barvy kosti a to sladké božolé
To vše je tam
Vše za tou zaprášenou skleněnou vitrínou

A v tom velkém prostoru lemují stojany tu ubohou komoru
Miluji pohled
Miluji vzduch,který tudy proudí
Vášeň pro poznání
Vášeň
Něha
Agrese
Filozofie
Operu
Veselost
Vše tu najdete!!!!!!

I dětství mi tu kdysi vázalo stehna k židličce…………
Malá,křehká jak květina,věčně uplakaná postavička ve čtvrté lavici
O tom ,ale mluvit nebudu….
Proč?
Ty hranaté učitelky a lokty ostrými jako břitva
Jen pohled na ni mě dusil
Odhazoval na druhý konec
Směšní,hloupí spolužáci
Ty jejich posměšky,úšklebky do nebes volající
Po mamince,po vlídné ruce jsem slintala
Já jsem byla kvočna na hnízdě
Opeřenec jsem byla pro tu komunistickou krabici
Pro ten malý lidský komplex
Vše co řekla…….
Ach nechte mě už…..
Já to tady nemám ráda….
Autor mateska, 10.04.2006
Přečteno 338x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí