TOUHA

TOUHA

Anotace: Moje básničky pro radost i zamyšlení...

TOUHA
Věčnosti polibek dát
a nad životem se pousmát
to chtěl by každý snad
pak nauč se i maličkostem smát.

I z mála může býti mnoho
však vzpomeň si na jedno slovo.
To co kdysi před staletím
říkal kdosi, kdesi, předtím.

Znáš ho ?

je to touha
nebo věta krátká ... dlouhá,

která význam někdy nemá
pokud je osoba němá.
Ale v srdci jedince
stopu nechá jak od slunce
v záblesku, když do očí
jiskra touhy přeskočí.

Někdy může rádcem býti
někdy však i proraziti,
ledy pevné jako skála
pak je marná všechna snaha.

Jako se vším co nás čeká
je i touha přec věc křehká,
proto opatrně nad ní bděte
ať nikdy vedle nešlápnete.

o5ja
Autor o5ja, 11.04.2006
Přečteno 267x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí