Výkřik mizejícího přátelství

Výkřik mizejícího přátelství

Anotace: Včera mě pohřbil jeden z pro mě nejdůležitějších lidí, zatratil, jak drzého psa, který si kromě namočeného řemene nic jiného nezaslouží. Naše přátelství prý nikdy neexistovalo, fikce, soucit... Stvorovi, který si to nikdy nepřečte...

Za jakoukoliv otázkou tečka
A zpola otevřené dveře
S barvou výhrůžky
Jak ve slovech včerejších :„ Cítíš snad sama, odejdi…“

Klika na hrudi visí
(co srdce utichlo)
na zdech z lásky
načáraná léčka
hanebně čitelná
krví od hlavy

pro ty, jež v dešti kůži svou rozpili
jak tuš ve svých očích
pro niž osudem svým můj rozbili
pro ty - již nekřížím prsty

cítím se klukem
co se zimou se vrací
jak nožem strnulí-zohavení ptáci
co pro pírko vzdušné
válkou šípkového keře pošli

rozchází se cesty
neštěstím mezi námi
kaluže se čeří
o napjaté kůže
těch-do kterých se kope
kteří pouští oko jak unavení pávi

...a já mezi nimi

Příteli, s kým v sobě žiješ?
Změnil ses ty či já?

Proklínáš den, kdy jsi mě potkal

Melanché míchá černé šťávy
srdce mi včera příliš nízko kleslo
než aby tělo sneslo masky
jak slova bolí
když ztrácí smysl hlásky?!

V domě pod kaštany
kde žije ten kluk
strhnu pásku ze dveří
a půjdu za ním
a sáhnu mu na vlasy
ukážu mu střep, který z tebe nosím
vzpomene si
že kdysi uměl mluvit s lidmi
nejen s ptáky

on ke mně vztáhne mlčky dlaň zase se svým ostřím

nikdy však nezkusím
zda k sobě ty dva patří
jedna zkušenost mě za noc změnila
jak tebe víra
mrtvých tvých bratří
Přečteno 461x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dík, zase se přijdu napít z tvé studny.

27.05.2006 20:03:00 | Mirka Hedbávná

Opíjíte mě,slečno,do němoty slov,jednou mi pomohla zrovna narozená noc...když hvězdy byly tak nízko,na dotek důvěrné a já po nich psal..ten pozdní spoj si dnes už nechám ujet,tolikrát stojí za to zůstat jen o chvíli déle..

04.05.2006 00:41:00 | Art Brasi

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí