Podlehnout

Podlehnout

Anotace: ...

Podlehnout

Vzdálená hvězda přiletěla
Z planety krásných věcí
Vzdálená hvězda přiletěla a já se ptám:
Kde jsi?
Vzdálená hvězda Tě omámila
Jak dálky temně vřící,
Vzdálená hvězda Tě uchopila
Do paží svírajících

Podlehnout hvězdě vzdálené je bolest zapomnění
Odmítáš říci jí své ne
Třebas Tvůj život změní
Podlehnout jí je tonout v kráse
A usmívat se vstříc věčnosti
Podlehnout jí je býti zrádce,
A mít přemíru svornosti

Vzdálená hvězda, letní nebe,
Srdce jen napůl osamělé,
Vzdálené hvězdy jasný cíl –
By srdce bylo její celé

Když vesmírná zář však
Zaplaví Tvou duši,
Ty podlehneš jí rád-
Což každý předem tuší.
Autor Ammazonic, 27.04.2006
Přečteno 287x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí