múzy

múzy

Anotace: Jedno ráno mě ty múzy opravdu políbily tak, že jsem přemýšlela ve verších..toto je jeden z mnoha výplodů jediného dne...

Dnes ráno mě políbily múzy
polibkem mocným tak, že asi utřou druzí.
Fakt je mi líto.
Kdo rozsoudí to,
proč vedle štěstěny i múzy na své straně mám.

Poskládám slova do svých slok,
pak třeba znova po celý rok
půjde to samo od sebe.
Až dostanu se do nebe,
stanu se jednou z nich.

Dnes ráno múz polibek tak vřelý
rozpustil žbrdlení niterné mé cely.
Jde to fakt samo.
Už v časné ráno
mě verši namísto snídaně hojně nasytí.

Poskládám slova do svých slok,
pak třeba znova po celý rok
půjde to samo od sebe.
Pak zapomenu i na tebe,
když se mě nepustí.

Zas další ráno líbám rozpraskané rety.
Maj zápach kořalky a třísté cigarety.
Sbírám se ze dna.
Mé jedna plus jedna
změnilo zdi v pevné neoblomně chladné mříže.

Dál skládám slova do svých slok.
Znova a znova už ňáký ten rok
jde to furt samo od sebe.
Samota dávno nezebe.
Daleká cesta do nebe.
Všude jen hustý dým.
Autor ukume, 28.04.2006
Přečteno 253x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No jo, proto mě ta moje můza zdechla... :-)

28.04.2006 21:55:00 | Buližník

Něco málo mi tam neladí, ale myšlenkou i obsahem fajn :-)... Však vše nemusí být dokonalé že :-)

28.04.2006 19:19:00 | o5ja

však snad dým jednou pomine
a vrátí se zas múzy
a nebe mně už nemine
jen ať utřou druzí :)

za 1oo%

28.04.2006 14:33:00 | Ayla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí