VZPOMÍNKY

VZPOMÍNKY

Anotace: Moje básničky pro radost i zamyšlení...

VZPOMÍNKY
Krásně je vzpomínat na to co bylo
pocity prožívat, jaké to bylo.
V srdci, když uchováš krásu svých prožitků,
pak jak lék na chřipku je ti to k užitku.
Aniž bys tušil co v sobě máš
život ti sám jde o něco snáž.

Jak dobře známo je, bylo by krásné,
kdyby šlo vzpomínat jen na dny šťastné.
Zaleží na Vás a také na druhých,
jakými ranami své srdce uhostíš.
Jestliže sám si byl, své rány příčinou
pak nechť tvé oči do zemně pokynou.
Jestliže opak je, pak marná snaha
nerad to říkám, byla to zrada.

Ze všeho v životě nesem si vzpomínky,
někdy je veliký někdy zas malinký
balvan co vláčíme chtě nechtě na duši,
kdo nezná ...závidím, protože netuší,
jak těžké to břemeno co váha nezváží
a kousek po kousku z citu vám uráží.

Všechno se po čase smíchá jak karty
leč úsměv srdečný, již stěží jde na rty.
V duši své míváte nespočet otázek,
proč život není jako ten obrázek.
Obrázek na stěně co měli jste doma
nyní tam zbyla, jen malinká skoba.

Ve stejném bytě na stejné zdi
stejná je vůně stejní jsme my.
To co nic neváží a přesto těžké je
rovná se obrysu co zůstal na stěně.
Víš co tam bylo i jak se s tím žilo
nyní jen tážeš se proč to tak bylo,
co nám vše zabylo.

Zbytek je více, než řek by jsi nic
tak napni ruce a chtěj dáti víc.
Vím, víc dávat není vždy snadné,
ale prý jen tak, žádné srdce neochladne...

o5ja
Autor o5ja, 28.04.2006
Přečteno 251x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí