romská

romská

Anotace: ...tedy aspoň doufám, že se mi aspoň trochu povedlo dát tam atmošku z prostředí a období starých kočovných kmenů...

1. Dým, ohňů zář, slunce tvář
už se nad obzorem sklání,
sen, co jsi snil, když´s tu žil,
dívka – utíkej hned za ní,
zvíš, proč se rdíš, uslyšíš
houslí pláč a koňské ržání
utichá…

2. Krev, žalný zpěv víc než hněv
se ti v žilách na rtuť sváří,
nůž, že jsi muž, spěchej už,
než tvůj záměr někdo zmaří,
vem vlasů cíp havraních
z jejích ebenových tváří,
nedýchá…

3. Nech oči svý zavřený,
její kůže ohněm voní,
dech, měkký mech, v horkých rtech
čeká, slzu štěstí roní,
smích skrytý v pláč, co jsi zač,
tuším, nad tebou se skloním,
nedýchám…

4. Skryj do svých řas všechen čas,
který nám teď odměřuje
noc, prosím den o pomoc,
dál ať s nocí koketuje,
stín na tvůj klín z ostružin,
o ně svoje rty si tuze
poraním…
Autor ukume, 01.05.2006
Přečteno 300x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Teda, úplně to na mě dýchlo. Super. Chtělo by to zhudebnit.

02.05.2006 13:20:00 | semiramis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí