BALADA O ŽIVOTĚ

BALADA O ŽIVOTĚ

Anotace: Filozofie o postoji k životu jednotlivce.

Život je bojištěm, kde z mrtvých tisíckrát musíš vstát.
Život je odvahy stezka, jejímž nástrahám musíš se smát.
Život je vlastně zkouška, kterou bezkompromisně musíš prospět..
Máš-li ze života srach.. Nedokázala jsi dospět.

Život je obrovský zázrak, který nemá logické vysvětlení.
Život je každičká chvilka, všechen ten pocit, každým novým objevením..
Život je něco krásného, co ani skutky se nedá popsat..
Život je divadelní hrou, kterou nikdo z nás nemůže dopsat.

Jak správný člověk měl by vlastně žít?
Má skrývat svou zvrhlost a čaje pouhé pít?
Má striktně držet celibát a nevyřknout hrubého slova?
Smí vůbec ptát se na to, jakým právem je zpustlá vdova??

Nikdo na smršť otázek svých nedostane odpověď.
Možná proto dáváme tak často životu výpoveď..
Možná proto, že nikdo kromě nás samých nás vlastně neslyší..
Co máme v životě poslouchat? Hlas srdce svého nejtišší.

Vnímat život, jako nevýslovný dar.
I když nevíme, proč někdo nám ho dal..
Vnímat jeho krásu, vnímat jeho klady..
Vždyť žije se jen jednou a vždy to bude tady.

Budou prosté chvíle, kdy život není pohádka.
Polk pln životní bolesti, na krku režná oprátka..
Vždy budou ty chvíle, kdy sám si musíš pomoci.
Zůstaň silná, zůstaň v klidu a splň svou životní promoci.
Autor Turmalina, 17.12.2004
Přečteno 571x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí