Konec jedné etapy

Konec jedné etapy

Anotace: někde pro mě něco končí a nevidím žádný začátek

Závory padají, výstražná červená.
Stojíš před nimi, hlava v krku zlomená.
Díváš se, jak klesá spolu s nápisem pro Tebe - STOP!
Oči máš na vrch hlavy, končí jedna z těch dob.
Pak projede rychlík a ty čekáš na obyčejný motorák.
Jako jízdenku svíráš v ruce jen strach.
Odcházíš a srdce je jak rozsypaný obrubník.
Už ani motorák nejede, sedáš k sedlákovi na valník.
Cesta je hrbatá a za každý hrb složíš jednu slzu.
Je to jako peřeje vody stahující tě v mohutném jezu
a nikde žádná hůl, který se chytit a začít znova žít.
Jsi jako otupělý meč a proražený vojákův štít.
Autor melebele, 09.05.2006
Přečteno 264x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Docela dobře popsané pocity. Ta přirovnání se mi líbí.

09.05.2006 12:50:00 | Krtica

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí