Bezejmenná

Bezejmenná

Anotace: Snad alespoň jednou v životě takovou potkáš...

Má dlouhé vlasy, modré oči.
Tichou tvář. A ruce, které chtějí hladit.
Má ústa netknutá jak jasmínový květ
a tělo Venuše a věčné mládí
nevinnost, která sladce k hříchu svádí
žár něhy, při němž srdce muže taje
je čistá jako sníh, je čirá jako led
a voní pižmem, voní jako růže -
Je Lilith, která přišla z ráje
a vítězí, co světem stojí svět

Je jako voda, která hladí, chladí
Je jako oheň, jenž i kámen spálí
Je jako mlha, co vše v závoj halí
Je jako bouře, když ji někdo zradí
Je jako oblak, co se stále mění
Je jako skála, která v poušti stojí
Je jako balzám, jenž i v smrti hojí
Je jako noc, je jako světlo denní
Je jako šelma, když si kořist hledá
Je jako orel, jenž si hnízdo střeží
Je jako dítě, které hrát si běží
Je jako sfinga, jež se poznat nedá

Ta záhadná a bezejmenná
bohyně - dívka - žena
Autor Dolma, 09.05.2006
Přečteno 257x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Páááni! Vy jste vážně velice dobrá!!!

17.05.2006 11:50:00 | Gabrielle Taroka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí