Uspokojení

Uspokojení

Anotace: ...

Jak z kapek slepená skládanka tu ležíš
v prachu a čistotě na zemi
cítíš se těžce, na zádech vláčíš kříž
myslíš, že najdeš klid blažený?
Teď už je pozdě ptát se,
zda-li špatné či dobré to je,
však nikdy není lehké
vzdát válku bez boje.
Ležíš tu v kaluži krve,
jak porcelánová panna
a zas jak prve
na duši polámána.
Nemyslíš, necítíš nic,
čekalas to jiné
v životě chtěla si víc,
čas plyne.

Bez tebe...

Ty ležíš tu pořád jen sama,
na podlaze
pokoušíš se hýbat nohama
v marné snaze.
Už nikdy nezvedneš tělo,
budeš ležet tu
tak jak by to být mělo,
ústa už nedají dohromady větu.
Ach! Smrt tak krásná je,
tak lehká,
Jak taneční kroky v divadle.
Nech se unášet jí dál a dál.

Bude ti dobře...
Autor Pincik, 09.05.2006
Přečteno 326x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Jo, Romeo má zrovna recht ... uspokojení a smrt, no ... do básničky dobrý, celý to dílo je dobrý, hezký rýmy, ale v životě bych to raději nechtěl zažít ani cítit, prostě nic ... ale hezký ... :-)

10.05.2006 15:54:00 | Miro Sparkus

Myslím, že smutné básně ti jdou moc dobře.

09.05.2006 21:27:00 | _Romi_

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí