Uhlovodíky, jste tiché jako skály

Uhlovodíky, jste tiché jako skály

Anotace: Zrovna jsem se učila uhlovodíky na zítřejší test, zatím nevím jak to dopadne, ale ten pocit si budu pamatovat navždy.

Sloučeniny uhlíku,
uhlíku a vodíku,
proč nedáte mi spát,
proč každou noc mám lát,
že reakce vaše nechápu,
že písemku tu nezvládnu.
A vy jste tiché jako skály.

Sloučeniny uhlíku,
uhlíku a vodíku,
jak vyznat se jen mám,
světlo vnést k těm záhadám,
snad je to otázka nápadu,
jak přijít na kloub alkanu?
A vy jste tiché jako skály.

Sloučeniny uhlíku,
uhlíku a vodíku,
proč toliko vás jest,
teď čtu na straně dvěstě šest
1-cyklohexyl-3,3,4-trimethylpentan,
toť hrůzný vzorec jež má cykloalkan.
A vy jste tiché jako skály.

Sloučeniny uhlíku,
uhlíku a vodíku,
hlavou mi víří vzorce divné,
zítra se ztratí šance slibné,
že inteligentní mě budou zvát,
to je sen a já nebudu spát.
A vy jste tiché jako skály.

Sloučeniny uhlíku,
uhlíku a vodíku,
naposled k vám slova snáším,
prosbami a pláčem vnáším,
zbytek marné snahy klamnou,
tak ukončím tu píseň lkavou.
A budu tichá jako skály.
Autor Herey, 17.05.2006
Přečteno 364x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak mám za jedna...je to dobrý;-)

23.05.2006 14:26:00 | Herey

Tak hodně štěstí na ten zítřek...:) Docela zvláštní básnička. No jo, to bude ta tématika:)

17.05.2006 21:19:00 | Epona

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí