Život v lese

Život v lese

Anotace: Pláč, štěstí, smutek, rodina - to vše je život

Jen těžko se světu zavděčíš
Nikdo není perfektní
Strom rychle podetni
Snad kvůli němu teď nebrečíš

Uplakaná dívka sedí na louce
Opřena o torzo kmenu
Nese těžce svoji vinu
Šeptá slova omluvy tichounce

Dřevorubci jí bylo najednou líto
Hladí ji jemně po tváři
V slzách slunce jí zazáří
Neboj! Ten dub už nebolí to

Dívá se se záští na svou sekeru
Na nástroj života a zkázy
Sám vybíral strom, jež porazí
Proč o to nyní žádal vlastní dceru

Domů se vrací s dívenkou v náručí
Maminka utírá jí slzy
Na pláč je ještě brzy
Pán další strom určitě porazit poručí

Štěstí je malicherná záležitost
Každý jej vidí podle svého
Pro ni život stromu pouhého
Pro něho rodinná sounáležitost
Autor coMIC HEALs, 17.05.2006
Přečteno 306x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí