DRUHÉ HOUSLE

DRUHÉ HOUSLE

Anotace: Moje básničky pro radost i zamyšlení...

DRUHÉ HOUSLE
Druhé housle není dobré hrát
já nehodlám sám sobě lhát.
Řešit věčně samé jinotaje
tam kde prostě sníh jen taje.

Realitu překroutit a život si ulehčit
smích jen na oko a oko za oko.
Schovaný v koutě, hyjeny rvou tě
vezmeš li tyč, maj na tě bič.

Tóny zní mi falešně ač všichni naslouchají
chci se chovat statečně,leč dech se někdy tají.
Jen já zdvihám hlavu a snažím se pokynout
tam kde jiný šeptá, zkouším rázně vykřiknout.

Prostorem šíří se můj hlas
a pocit podobný jak klas
co zbyl tam po žních na poli
však nikdo o něj nestojí.

Tak hledám jinou závěrečnou větu
já chtěl bych porozumět světu.
Né celému... jen malému kousku,
který vždy u sebe chtěl bych mít
a potřebným moci nadrobit.

o5ja
Autor o5ja, 20.05.2006
Přečteno 251x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

hrát druhé housle, to je jako být páté kolo u vozu...
moc smutná vyhlídka, kdo by o to stál, viď?

moc hezká básnička

20.05.2006 19:22:00 | Jasmína zatoulaná z hvězd

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí