Přeji...

Přeji...

Anotace: Každý dostane, co si zaslouží... Kéž by to byla pravda...

Přeji ponížení těm,
kteří v násilnosti si libují.
Co ti ta holka provedla,
že rozhodl jsi se jí zneuctít
a navždy strach v ní zasadit?

Přeji strach a slepotu těm,
kteří ve svůj prospěch činí jiným muka.
Kolik lidí jsi zmrzačil a jejich duši
zaklel na věky, jen aby ses cítil silnější?
Neříkej že pohled na trpícího tě konejší.

Přeji hlad a bídu těm,
kteří pro slávu válku pěstují.
Co z toho máš, že vypálit necháš
dílo dobrých lidí a zničíš jejich zem,
jen pro závist, že umí žít svůj sen?

Přeji bolest a smrt těm,
kteří místo Boha život jiným berou.
Proč myslel sis, že můžeš rozhodnout
o osudu jiného a poslat ho tam,
kam strachuješ se jít i ty sám?
Autor Arakkis, 21.05.2006
Přečteno 285x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

K.C. Strangelove: To je dobrá poznámka, ale já se tou básní jen snažím vyjádřit, jak lidi konají zlo a ani nemyslí na to, jak by bylo jim, kdyby se to samé dělo jim...

21.05.2006 13:06:00 | Arakkis

A co přeješ těm, kteří přejí zlé ostatním?

21.05.2006 12:11:00 | CorrimsonTom

krasna skoda ze je i pravdiva

21.05.2006 10:42:00 | 89Rosa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí