Pravda pana Hašlera

Pravda pana Hašlera

Anotace: Kde jsou ty časy, když bylo všude slyšet písně.

Vnímáte lidé
jak málo se kolem nás zpívá?
Tak jde den za dnem
v kulisách smutných
a řeči jalové
dávají tón písním
které nejdou přes rty.

Červený šátečku
kolem se toč, kolem se toč.

Kam jste se poděly
písničky
do kterých koutů vás ukryl čas?

Jen křeče rtů
jsou vidět v chumlech u vína
sklopených hlav
kdy stačilo by
úsměv k slovům přidat
a tiše zazpívat:
,,Červený šátečku
kolem se toč, kolem se toč“!
Autor Jan Urban, 22.05.2006
Přečteno 309x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

kampak se jen poděly?
starosti je rozesely
do všech koutů, do všech stran
a přece každý den
navzdory svým obavám
jednu, dvě, tři posbírám
ještě zpívám...

11.07.2006 06:32:00 | Jasmína zatoulaná z hvězd

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí