Křížů sad

Křížů sad

Anotace: Trošku smrti neuškodí, je součástí života.

Výstřely do ticha, tvůj život uniká,
stále se vzdaluje výš.
Možná že procitneš, až mineš tenhle svět,
možná že uvidíš kříž.
Tam kde je křížů sad, budeš už jenom spát,
za okny u kaple sníš.
Tak tohle si netušil, jakej je ten tvůj cíl,
tak nemlč a klidně křič.

Jsi sám a kolem křížů sad,
jsi sám a nikdo tě nemá rád.

Stále tu pobíhám, zmateně dobíhám,
a nikde tu nevidím svit.
Vidím jen temnotu a díru u plotu,
kterou je slyšet křik.
Za řekou stínů snad, můžeš teď jenom stát,
a na zádech cítit bič.
Teď tady sedím sám, v hlavě si přemítám,
proč všechno krásné je pryč.

Jsi sám a kolem křížů sad,
jsi sám a nikdo tě nemá rád.

V podzemním podsvětí, slunce tu nesvítí,
zůstáváš s trápením sám.
Sám mezi temnotou, jsi lůzou, holotou,
a nad tebou zlatý chrám.
Zůstáváš na věky, pod sítí s pavouky,
které se třpytí jak máj.
Tohle si dopustil, teď zmizel i tvůj stín,
tady ti nebude fajn.
Autor Ďábel sám, 24.05.2006
Přečteno 320x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

jestli to tak opravdu vypadá po smrti, pak se docela bojím ...

20.12.2006 21:13:00 | nehbet

ani nevím, jak za tu básenku poděkovat...Moc krásná...a pro mě:)

26.05.2006 16:42:00 | Daily

tahle se mi teda lííbí hodně...docela brutální, podle mýho vkusu...nejlepčejší je první a poslední sloka...no jen tak dál)máš skvělý obraty)

25.05.2006 19:27:00 | Trdlo

hele, nejsme my dva třeba tak náhodou ze stejnýho těsta?A smutno je mi pořád, tak se klidně zase rozepiš:)

24.05.2006 20:44:00 | Daily

Hm, pěkná. Zajímavá, děsivá, rytmická. 80%

24.05.2006 19:59:00 | Aro

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí