Štědrý den

Štědrý den

Anotace: zlý sen...

Jako každý rok,
ten den už je opět tady.
Od rána do večera
budu trpět hlady.

Zlaté prase vidět toužím
z rodiny já snad jediný.
V žaludku prázdno kručí
do večeře počítám hodiny.

Kapr už třikrát klepnutý
na stole se stále mrská.
Tchýně nacpaná cukrovím,
smíchy drobečky prská.

Povyk nelze přeslechnout,
děcka koledy sborem pějí,
Na Ježíška dávno nevěří,
rozbalovat dárky chtějí.

Do řetězu žárovek zamotán,
o pomoc pokorně prosím.
Větu o neschopnosti
vyslechnout si musím.

Salát mám prý přesolen
vepřový řízek spálený.
A konec vánoc připadá
stále stejně vzdálený.

Nikdo s vařením nepomůže,
každý jenom radí.
Že na všechno jsem sám
to mi strašně vadí.

Říkám si: ,,Proč právě já?"
Do stolu bouchnu a řvu:,,Dost!"
,,Od zítřka makáte vy,
já budu váš vánoční host!..."
Autor Modrý Adept, 24.12.2004
Přečteno 341x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí