Motiv čínský; Motiv arabský

Motiv čínský; Motiv arabský

Anotace: z mé sbírky "Ethnic Songs"

Zahrada horce voní
a modrý pavilon se koupá
v jezírku s lotosy.
Pojď se mnou zpívat luně
o naší lásce vroucí
než zima květy pokosí

Pod zlatou střechou chrámu
sní Buddha o tichu.
Mladý mnich vzpomíná
na dívku na schodech
šla kolem jako vánek
jak růže sladký dech
a on sní o hříchu

Pod závojem skrývá
moje milá tvář,
aby ji cizí oči neviděly.
Když se však na mne zlobí,
závoj nesnímá,
a tak si rudé růže z jejích rtů
sám přes tu tenkou roušku natrhám -
a dech jí voní, perly zoubků svítí,
směje se, čtveračka, že polibků
má takhle dvakrát víc
Autor Dolma, 30.05.2006
Přečteno 266x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Paní zlatá, tady jsou snad všichni blbí, že Vás tak málo čtou...Já Vás objevila dnes poprvé.Co děláte na amaterském servru, to je div!!!

16.08.2006 19:36:00 | Jarky

Souhlasím, opravdu velmi povedené. 100

30.05.2006 19:55:00 | Epona

Nádherné, já nemám slov a skláním se před tebou...

30.05.2006 19:38:00 |

Však víš, jako vždy:-)

30.05.2006 19:07:00 | semiramis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí