Překrásné dítě

Překrásné dítě

Anotace: Vánoce, láska, stáří... čas.

Prožívat dobu jak vánoční svátky,
žij, nevzdej boj! Než se naděju, jsem starý.
Čas hořký prach z našich těl sype na hromádky,
mládenci nabízejí svou lásku jako dary.

A dívka zaskočená přijme či nepřijme ji
a stanou smutky nebo stanou sňatky.
Vždy žal či radost přijde po naději.
Prožívat dobu jak vánoční svátky.

Žij, nevzdej boj! Žeň ďábla do ústraní!
Zdařilá bitva dá ti radost věnem,
prohraná dá ti bolest, strach a lhaní.
Dáme si dárky, Ježíška nevzpomenem.

Z žen vzejdou staré panny nebo matky,
překrásné dítě v klíně, plody našich sadů!
Prožívat dobu jak vánoční svátky,
tu dobu zimy, chudoby a hladu.
Autor china white, 06.06.2006
Přečteno 487x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí