Otázka

Otázka

Anotace: Quo vadis, Terra....?

Hekaté na rozcestí,
řekni mi, kde je konec světa
kde je konec tohoto světa,
jenž nemá slitování
s poutníky na cestách hvězdným prachem posetých
s básníky okamžiku i věčnosti
s hrdiny každodenních bojů
o přežití duše
s dětmi, jež chodí za školu všednosti
se všemi, kterým nestačí
panem et circenses -
s něžnými studánkami snícími
vedle páchnoucích skládek v lese marnosti
s modrými květy orchidejí pod pásy buldozerů
s bohy svrženými s Olympu naděje -
řekni, co přijde pak, až čas se naplní
jak pohár bolehlavem -
co přijde po nás?
Potopa?
Autor Dolma, 06.06.2006
Přečteno 372x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skvělé! Světové!

23.01.2008 15:28:00 | Poetista

ten konec me presvedcil ke stovce... moc sem toho nepochopil ale kouzlo to ma

06.06.2006 20:22:00 | Tomáš Ektus

Mno par veci bych asi vystrihla, nicmene... libi..a to hodne moc...

06.06.2006 18:44:00 | BlackTangerine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí