Casanova

Casanova

Anotace: stoletá písnička

Ostrý hrot oštěpu bodá jej do spánku,
snaží si vzpomenout na slečnu Romanku
...na slečnu z mládí co ve vůni heřmánku
tančila bosá na píseň U stánků.

Doprovod kytary a vlasy v copánku,
matně si vzpomíná na slečnu Romanku.
Na malém palouku u stáda beránků
hvězdy už vychází,oni jdou do spánku.

Ráno se probudí po krátkém románku
a slečnu Romanku vymění za Blanku.
Doprovod kytary a spousta náramků,
čelo se krčí,když vzpomíná na Blanku.

Tak zase pozítří roztančí Zuzanku.
Přečte jí básničku,odloží čítanku.
Doprovod kytary,korále z kaštánků
točí se na krku Zuzance ze zámku.

Děvče jak z růže květ-tváře pár bochánků.
On neví odpověď na moji hádanku;
Jak se kdo jmenoval,komu čet říkanku,
dostane přes stránku velikou poznámku.

Řekne mu manželka:,,Tak hele hošánku
přestanu navářet ty kila škubánků
...namaž si chleba nebo skoč do krámku!
Já tady končím,když nemáš co do banku.
Autor Haňa,dívka do nepohody, 08.06.2006
Přečteno 346x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Móoc povedené. Tohle se mi líbí.

12.06.2007 13:31:00 | Daniel S.

Tak tohle..se mi moc líbí. Ale fakt moc. Já to snad ani nedokážu vyjádřit...
Váhám nad tím, dát ti stovku. K týhle básničce, je to fakt hodně nízké hodnocení.

02.06.2007 20:42:00 | Zuz.

Trosinku mi to pripomina pentalogii o Basnících, ale je pekne melodicka, davam 80.

08.06.2006 15:26:00 | Montynka

Ty jsi hračička! :o)))

08.06.2006 14:56:00 | Kachna

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí