Nádražním andělům

Nádražním andělům

Anotace: Nic už nebude lepší, pane A., pro co ještě žijete?

Pan Anděl sedm let už nikde nebydlí.
Přespává po nádražních halách.
Z dřev chladných laviček samotou nastydlý,
Bůh dal a cesta vzala.

Pan Anděl obědvá se psy a holuby,
vodu si v pet láhvi nosívá od řeky.
Pan Anděl s bídou má za sebou zásnuby,
sobě si věrni už pořád až navěky.

„Nasaď mi prstýnek ze drátu stočený,“
chce bída, „ať s tebou k oltáři poklesnu.“
Pan Anděl zvyknul si na život bez ženy,
bez práce, bez peněz, bez dětí, beze snů.

Pan Anděl sedm let už nikde nebydlí.
Přespává po nádražích.
Pan Anděl usíná schoulený pod křídly
anděla, jenž ho stráží.
Autor china white, 08.06.2006
Přečteno 320x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zkus Boba Dylana a jeho nejlepší, také nejlepší píseň MINULÉHO století!!!!
Třeba se opravíš, a když ne...máš na to právo! Časem možná ta píseň do tvých prapozdních let odplyne!!!

09.06.2006 18:01:00 | Mirka Hedbávná

Bůhví, jak jednou skončíme.

08.06.2006 21:18:00 | JardaCH

tohle se mi opravdu moc líbí, zřejmě taky proto, že svůj další osud vidím podobně... :)) :((

08.06.2006 21:09:00 |

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí